اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد شروع برای یادگیری برنامه نویسی را دارید، قطعا دچار سردرگمی می شوید و سوالاتی از قبیل اینکه "بهترین زبان برنامه نویسی کدام زبان است؟" و یا "چگونه یادگیری برنامه نویسی را شروع کنم؟" برایتان پیش می آید. در ادامه این مطلب قصد معرفی کوتاهی از زبان های برنامه نویسی، حوزه ی کاری آن ها، تفاوت های آنها و بررسی بازار کار آن ها و در نهایت معرفی بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع را داریم. ضمنا اگر قصد یادگیری برنامه نویسی در آموزشگاه را دارید، می توانید در صفحه کلاس برنامه نویسی در تهران لیست بهترین آموزشگاه های کامپیوتر تهران را مشاهده نمایید.
معمولا افرادی به دنبال یادگیری برنامه نویسی می روند که در رشته کامپیوتر یا آی تی تحصیل کرده اند و در زمان تحصیل خود دروس برنامه نویسی را گذرانده و پیش زمینه یادگیری برنامه نویسی را دارند. پس اگر رشته تحصیلی تان کامپیوتر نبوده و هیچ پیش زمینه ای از برنامه نویسی ندارید برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی لازم است ابتدا با مواردی مانند زبانهای برنامه نویسی سطح پایین و سطح بالا، الگوریتم ها، فلوچارت، کامپایلر، انواع خطا در برنامهها، متغیر، آرایه، حلقه، انتخاب و ... را آشنا شوید. اگر ساکن کرج هستید و می خواهید یادگیری برنامه نویسی را شروع کنید، لیست بهترین کلاس های برنامه نویسی در کرج را در صفحه کلاس برنامه نویسی در کرج مشاهده نمایید.
هدفتان از یادگیری برنامه نویسی چیست؟
مهم ترین سوالی که باید قبل از انتخاب یک زبان برنامه نویسی برای یادگیری از خودتان بپرسید این است که با چه هدفی می خواهید برنامه نویسی یاد بگیرید. اگر بتوانید پاسخ درستی به این سوال دهید، می توانید بهترین زبان برنامه نویسی مناسبتان را انتخاب کنید. به طور کلی زبان های برنامه نویسی به سه دسته ی زبان برنامه نویسی ویندوز و زبان برنامه نویسی تحت وب و زبان برنامه نویسی موبایل تقسیم می شوند.
معیار های انتخاب یک زبان برنامه نویسی خوب چیست؟
برای انتخاب یک زبان برنامه نویسی معیار هایی مانند بازار کار و آینده شغلی، میزان سادگی و پیچیدگی زبان، منابع و کلاس های آموزشی و زمان لازم برای یادگیری آن را باید در نظر داشته باشید. اگر به دنبال درآمد خوب در زمینه برنامه نویسی هستید، حتما در مورد بازار کار و آینده شغلی زبان برنامه نویسی انتخابی تحقیق کنید. برای مشاهده بهترین آموزشگاه های کامپیوتر در تهران می توانید به صفحه آموزشگاه کامپیوتر در تهران مراجعه نمایید.
زبان های برنامه نویسی تحت وب
این روز ها همه ی ما با فضای مجازی سر و کار داریم و همه ی صفحات وبی که با آنها در کار می کنیم توسط زبان های برنامه نویسی تحت وب طراحی و اجرا شده اند. زبان های برنامه نویسی محبوب تحت وب شامل Php، جاوا، ASP و پایتون هستند که هر کدام در جایگاه خودشان کاربرد دارند.
زبان برنامه نویسی PHP
PHP کوتاه شده ی عبارت PHP Hypertext Preprocessor است و یک زبان برنامه نویسی اپن سورس به شمار می رود. کاربرد PHP برای ساخت صفحات وب داینامیک (Dynamic) است. یعنی با استفاده از PHP می توان وبسایت و اپلیکیشن های تحت وب را برنامه نویسی کنیم. در واقع یک برنامه نویس کدهایی را می نویسد که در پشت صحنه است و کاربر آن ها را نمی بیند و کاربر فقط خروجی نهایی کار را می بیند.
زبان برنامه نویسی جاوا
زبان جاوا یک زبان برنامه نویسی شئ گرا و سطح بالا است و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. زبان جاوا در برنامه نویسی اندروید نیز استفاده می شود و برای یادگیری برنامه نویسی اندروید نیاز به دانستن جاوا دارید. به طور کلی کاربرد جاوا در اپلیکیشنهای اندرویدی، محصولات نرمافزاری و برنامههای مالی است.
زبان برنامه نویسی ASP
ASP کوتاه شده ی عبارت Active Server Page است و توسط آن می توان صفحات وب پویا و تعاملی ایجاد کرد. زبان ASP از اسکریپتنویسی سمت سرور برای ایجاد صفحات وب به صورت پویا استفاده میکند. این زبان صفحات وب را با استفاده از زبان ویژوال بیسیک اسکریپت یا جاوا اسکریپت (Jscript) ایجاد میکند. مهمترین مزیت این زبان امنیت آن است. نسخه جدید زبان ASP با عنوان ASP.NET و نسخه جدیدتر آن با نام ASP.NET core شناخته میشود. فناوری ASP توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته و بر سیتم عامل های سمت سرور راه اندازی می شود.
زبان های برنامه نویسی ویندوز
زبان های برنامه نویسی ویندوز به منظور طراحی و ساخت نرم افزار هایی استفاده می وند که داخل ویندوز اجرا می شوند. این زبان ها به دلیل سختی بیشتر نسبت به زبان های تحت وب از محبوبیت کم تری برخوردارند. زبان های برنامه نویسی ویندوز شامل سی شارپ، ++C، پایتون و جاوا هستند.
زبان برنامه نویسی سی شارپ
زبان سی شارپ یکی از 5 زبان برتر برنامه نویسی در جهان و از پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی است. از زبان سی شارپ برای ساخت نرم افزار های تحت ویندوز (دسکتاپ)، برنامه های تحت وب، Web service ها، نرم افزار های موبایل و بازی ها استفاده می شود. اگر به این زبان تسلط داشته باشید، آمادگی لازم برای یادگیری فریمورک قدرتمند ASP.NET Core را نیز دارید.
زبان برنامه نویسی ++C
زبان برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس جزو زبان های مبتدی برای شروع هستند و اگر می خواهید برنامه نویسی را به صورت حرف های دنبال کنید لازم است که این زبان را یاد بگیرید. این زبان یک زبان شئ گرا و سطح میانی است. زبان ++c از زبان C پیشرفته تر بوده و ویژگی هایی مانند آرگومان پیش فرض، وراثت، توابع مجازی، فضاهای نام و اشاره گر ها و ... دارد. این زبان در زمینه برنامه نویسی سیستم عامل، هسته و لایه های مختلف سیستم عامل (.... ios , linux , macos , windows) استفاده می شود. با سی پلاس پلاس می توانید تولید نرم افزار، بازی سازی برای انواع کنسول ها و تحت وب ،برنامه نویسی برای موبایل و تبلت را انجام دهید.
زبان برنامه نویسی پایتون
یکی از زبان های برنامه نویسی مناسب برای شروع، زبان برنامه نویسی پایتون است. این زبان نسبتا ساده بوده و برای افراد مبتدی مناسب است. زبان پایتون برای حوزه ی کاری نرم افزار های تحت ویندوز و تحت وب مناسب است و کاربرد زیادی دارد. زبان پایتون هم یکی از زبان های برنامه نویسی شئ گرا و اپن سورس یا متن باز است که از سیستمها و پلتفرمهای متعددی پشتیبانی می کند.
-
زبان های برنامه نویسی به چند نوع تقسیم می شوند؟
به طور کلی زبان های برنامه نویسی به دو نوع تحت وب و تحت ویندوز تقسیم می شوند.
-
برای یادگیری برنامه نویسی اندروید چه پیش نیاز هایی لازم است؟
زبان جاوا یکی از لازمه های برنامه نویسی اندروید است.