باریستا کسی است که در کافیشاپها وظیفه تهیه و سرو تمام نوشیدنیهای گرم و همچنین نوشیدنیهای سرد بر پایه قهوه را به عهده دارد. مهمترین مهارت یک باریستا سرو قهوهها و اسپرسوها است. اما در نهایت تهیه نوشیدنیهای گرمی دمنوشها نیز بر عهده باریستا میباشد. تمامی افراد علاقه مند می توانند در کلاس آموزش باریستا در کرج شرکت کنند و شرکت کردن در کلاس های باریستا شرایط خاصی ندارد. در طول دوره باریستایی در کرج، هنر و مهارت قهوه را از دید یک باریستا میآموزید. مباحث آموزشی در کلاس آموزش باریستا در کرج به دو دستهی اصلی تقسیم میشود:
- تهیه نوشیدنیهای گرم
- تهیه نوشیدنیهای سرد
نوشیدنیهای گرم شامل:
- اسپرسو
- کاپوچینو
- لاته
- موکا
نوشیدنیهای سرد شامل:
- آیس لاته
- آیس موکا
- فراپه
برای تبدیل شدن به یک باریستای حرفهای، تمام دانش پایهای و مهارتهای لازم را باید در دورههای آموزشی تئوری و عملی باریستا یاد بگیرید. با توجه به تنوع نوشیدنیهای گرم و روشهای تهیه آنها و با در نظر گرفتن متفاوت بودن سلیقه افراد مختلف، تخصص داشتن در شغل باریستا نسبت به گذشته اهمیت بیشتری دارد و محدود به تهیه چند نوع قهوه در کافه نمیشود. پس لازم است با نگاهی تخصصی و آکادمیک به این رشته نگاه کنید.
سر فصل های کلاس آموزش باریستا در کرج
در ادامه با سر فصل های کلاس آموزش باریستا در کرج آشنا خواهید شد. البته ممکن است این سرفصل ها در آموزشگاه های مختلف متفاوت باشد.
- آشنایی با انواع دان قهوه و نژاد های آن
- آشنایی با انواع ذائقه ها و سلیقه های قهوه
- آشنایی با انواع کافه تیک اوی، کافه گیم و لوکال و…
- آشنایی با انواع آسیاب های قهوه و انواع دم آوری قهوه
- آموزش آماده سازی و سرو اسپرسو
- آموزش آماده سازی و سرو آیس اسپرسو
- آموزش آماده سازی و سرو امریکانو
- آموزش آماده سازی و سرو آیس امریکانو
- آموزش آماده سازی و سرو کافه لاته
- آموزش آماده سازی و سرو آیس لاته
- آموزش آماده سازی و سرو کاپوچینو
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه موکا
- آموزش آماده سازی و سرو آیس موکا
- آموزش آماده سازی و سرو کارامل لاته ماکیاتو
- آموزش آماده سازی و سرو اسپرسو ماکیاتو
- آموزش تخصصی لته آرت هارت
- آموزش آماده سازی و سرو فلت وایت
- آموزش آماده سازی و سرو آفاگاتو
- آموزش آماده سازی و سرو هات چاکلت
- آموزش آماده سازی و سرو وایت چاکلت
- آموزش آماده سازی و سرو هات میکس
- آموزش آماده سازی و سرو چای ماسالا
- آموزش آماده سازی و سرو انواع دمنوش ها مثل به لیمو، چای سبز و ترش و…
- سرفصل های تخصصی قهوه های دمی و نسل سوم
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه ترک
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه یونانی
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه یزدی
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه دمی فرانسه
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه نسل سوم با دم افزار کمکس
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه نسل سوم با دم افزار کلدبرو
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه نسل سوم با دم افزار V60
- آموزش آماده سازی و سرو قهوه نسل سوم با دم افزار سایفون
گرفتن مدرک رسمی باریستا در کرج
بعد از گذراندن دوره آموزش باریستا در آموزشگاه های دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه ای برای تمامی هنرجویان مدرک سازمان فنی حرفه ای و مدرک داخلی آموزشگاه صادر می شودکه معمولا دو زبانه و بین المللی بوده و مورد پذیرش تمامی دنیا است. البته برای گرفتن مدرک فنی و حرفه ای باید بعد از اتمام کلاس ها در آزمون فنی و حرفه ای شرکت کنید.
مداک فنی حرفه ای باریستا مزایای بسیاری دارد و با داشتن این مدرک با مراجعه به اتحادیه کافه داران و قنادان میتوانید نسبت به دریافت پروانه کسب کافه خود اقدام نمایید. با همین مدرک می توانید وام خود اشتغالی و کارآفرینی برای راه اندازی کافه و کسب و کار خودتان اقدام نمایید.
هزینه کلاس باریستا در کرج
هزینه شرکت کردن در کلاس های آموزش باریستا در کرج در آموزشگاه های مختلف با توجه به شرایط مکانی، امکانات، تعداد جلسات، خدمات، اساتید و ... متفاوت است و بین 7 الی 12 میلیون تومان است. در بیشتر آموزشگاه ها امکان پرداخت اقساطی شهریه وجود دارد.