فتوشاپ یک نرم افزار گرافیکی است که همه ی افرادی که کار طراحی انجام می دهند آن را می شناسند. در حوزه طراحی و گرافیک نرم افزار دیگری به نام ایلاستریتور (Illustrator) وجود دارد که بسیار معروف است. این دو نرم افزار شباهت زیادی به هم دارند اما در عین حال تفاوت هایی هم با هم دارند که در این بخش می خواهیم به بررسی دقیق تفاوت های فتوشاپ و ایلاستریتور بپردازیم. اگر علاقمند به یادگیری فتوشاپ هستید می توانید برای مشاهده لیست بهترین مراکز آمزوش فتوشاپ در تهران به صفحه کلاس آموزش فتوشاپ در تهران مراجعه نمایید.
فتوشاپ و ایلاستریتور هر دو نرم افزار های قدرت مندی هستند که حوزه ی کاری آن ها با هم متفاوت است و نیازی نیست که یک نفر کار با هر دو نرم افزار را بلد باشد و این که کدام نرم افزار را یاد بگیرید بستگی به حوزه کاری تان دارد اما به طور کلی فتوشاپ برای ویرایش تصاویر و ایلاستریتور برای ایجاد تصاویر جدید استفاده می شود.
تفاوت اصلی فتوشاپ و ایلاستریتور در تکنیک ویرایش و تصویر سازی است. فتوشاپ نرم افزاری بر پایه تکنیک "Raster" (پیکسلی) است و تصویر سازی در آن بر اساس پیکسل است و برای تصویر سازی میلیون ها پیکسل ب ارنگ های مختلف در کنار هم قرار می گیرند. در فتوشاپ وقتی روی تصویر های ساخته شده زوم می کنید با افت کیفیت تصویر مواجه می شوید اما در نرم افزار ایلاستریتور برای تصویر سازی از تکنیک "Vector" (برداری) استفاده می شود. بردارها اشکالی با خطوط کاملاً صاف هستند که با استفاده از "points" یا "nodes" به وجود میآیند و این بردار ها در اندازه های دلخواه شما مقیاس بندی می شوند و خطوط در آن تمیز باقی می ماند. در ایلاستریتور هر چقدر هم تصاویر را بزرگ یا کوچک کنید با افت کیفیت مواجه نخواهید شد.
تفاوت فرمت فایل خروجی فتوشاپ و ایلاستریتور
یکی از تفاوت های نرم افزار فتوشاپ و ایلاستریتور تفاوت در فرمت فایل خروجی است. پسوند فایل های خروجی در نرم افزار های پیکسلی مانند فتوشاپ معمولا JPG و PNG است اما پسوند فایل های خروجی نرم افزار های برداری مانند ایلاستریتور غالباAI ، EPS و SVG هستند.
قابلیت ویرایش فایل های خروجی در فتوشاپ و ایلاستریتور
در نرم افزار فتوشاپ پروژه هایی که طراح انجام می دهد دارای لایه های مختلف است که می تواند آن را به صورت فایل PSD ذخیره کند و هر زمانی که لازم باشد آن را ویرایش کند اما خروجی نهایی پروژه به صورت یک فایل عکس (jpg، png و ...) است که آن را دیگر نمی توانید به صورت لایه لایه ویرایش کنید چون همه لایه ها با هم ادغام شده اند. در نرم افزار ایلاستریتورفایل پروژه و محصول نهایی AI یا SVG است و هر زمانی که بخواهید می توانید فایل SVG را باز کند و به ویرایش ادامه دهد.
قدمت فتوشاپ بیشتر است یا ایلاستریتور؟
نرم افزار ایلاستریتور زودتر از فتوشاپ تولید شد و قدمت بیشتری دارد. اولین نسخه ایلاستریتور در سال 1987 منتشر و اولین نسخه فتوشاپ در سال 1990 توسط شرکت “Adobe” ارائه شد. این دو نرم افزار از ظنر زمان پیدایش 3 سال اختلاف دارند.
تفاوت کاربرد فتوشاپ و ایلاستریتور
تصاویری که با نرم افزار فتوشاپ طراحی می شوند شباهت بیشتری به واقعیت دارند و دست طراح برای ساخت و ویرایش تصاویر واقعی بسیار بازتر است. پس برای کار هایی مانند ساخت پوستر بهتر است از فتوشاپ استفاده کنید تا تصویر واقعی تری داشته باشید.
نرم افزار ایلاستریتور به دلیل داشتن دقت بسیار بالا برای کارهایی مانند ساخت لوگو که نیاز به طراحی حرفه ای و وضوح بیشتر دارد مناسب تر است. به طور کلی فتوشاپ برای ویرایش تصاویر از قبل خلق شده، کاربردی تر است اما ایلاستریتور برای خلق تصاویر جدید و طراحیهایی مانند لوگو کاربرد بیشتری دارد.
فتوشاپ برای مواردی مانند تنظیم تعادل رنگ سفید روی عکس، از بین بردن قرمزی چشم، پاک کردن چین از عکس اسکن شده، ویرایش یک شی از یک عکس و ... استفاده می شود.
-
تفاوت اصلی فتوشاپ و ایلاستریتور در چیست؟
تفاوت اصلی فتوشاپ و ایلاستریتور در تکنیک ویرایش و تصویر سازی است.
-
از فتوشاپ برای چه مواردی استفاده می شود؟
از فتوشاپ برای مواردی مانند تنظیم تعادل رنگ سفید روی عکس، از بین بردن قرمزی چشم، پاک کردن چین از عکس اسکن شده، ویرایش یک شی از یک عکس و ... استفاده می شود.
-
تصاویر فتوشاپ واقعی تر است یا ایلاستریتور؟
تصاویری که با نرم افزار فتوشاپ طراحی می شوند شباهت بیشتری به واقعیت دارند و دست طراح برای ساخت و ویرایش تصاویر واقعی بسیار بازتر است.
-
تفاوت کاربرد فتوشاپ و ایلاستریتور در چیست؟
به طور کلی فتوشاپ برای ویرایش تصاویر از قبل خلق شده، کاربردی تر است اما ایلاستریتور برای خلق تصاویر جدید و طراحیهایی مانند لوگو کاربرد بیشتری دارد.