انواع مدارک شبکه و راهنمایی برای شروع یادگیری (ماکروسافت، سیسکو و نتورک پلاس)

انواع مدرک شبکه

راهنمای شروع یادگیری شبکه و معرفی پیش نیاز ها برای گرفتن انواع مدارک (معرفی کلی انواع مدارک شبکه ماکروسافت، سیسکو و نتورک پلاس)

آموزشگاهان
آموزشگاهان

اگر شما هم به تازگی تصمیم گرفته اید که دوره های شبکه را بگذرانید و مدرک شبکه بگیرید، احتمالا با تنوع بالای مدارک شبکه رو به رو شده اید. مدارک شبکه در انواع مختلف گواهینامه‌های مایکروسافت(Microsoft Certificates)، گواهینامه‌های سیسکو (Cisco Certificates)، گواهینامه‌های هواوی(Huawei Certificates)، مدرک CCNA Routing and Switching، مدرک +CompTIA Network، مدرک +CompTIA Security، مدرک CCNA Security، مدرک MCSA: Windows Server 2016، مدرک Data، مدرک Certified Ethical Hacker (CEH)، مدرک Red Hat® Certified Engineer (RHCE)، مدرک MCSE: Cloud Platform and Infrastructure هستند. در این مطلب از آموزشگاهان قصد بررسی چند مورد از کاربردی ترین و پرتقاضا ترین مدارک شبکه را داریم. این مطلب در واقع یک راهنما برای انتخاب بهترین دوره های آموزش شبکه است. برای مشاهده لیست بهترین مراکز آموزش شبکه در تهران می توانید به صفحه کلاس شبکه در تهران مراجعه نمایید.

مدرک نتورک پلاس (Network+)

مدرک نتورک پلاس (Network+) وابستگی به برند و تولید کننده خاصی ندارد. برای مثال مدارک سیسکو بر پایه استفاده از تکنولوژی ها و محصولات سیسکو و دوره های ماکروسافت بر پایه محصولات مایکروسافت برنامه ریزی شده اند. دوره نتورک پلاس یکی از دوره های خوب برای شروع فعالیت در حوزه ی شبکه است.

مدرک سیسکو (Cisco)

مدارک سیسکو در چهار سطح Entry، Associate، Professional و Expert ارائه می شوند. افراد علاقه مند به یادگیری شبکه می توانند بر اساس  نیاز و سطح فعلی مهارت هایشان دوره های متناسب را انتخاب نمایند و مدرک مورد نظر را بگیرند. یکی از بهترین مدارک مقدماتی سیسکو، دوره CCENT است که مربوط به استقرار، نگهداری و عیب یابی شبکه ها است. این مدرک پیش نیاز سایر مدرک های سیسکو است.

معمولا در آموزشگاه های شبکه در ایران این دوره تدریس نمی شود و برای گذراندن دوره های سیسکو باید به جای دوره CCENT  دوره نتورک پلاس را بگذارنید.

مدرک شبکه ماکروسافت

مدارک ماکروسافت در زمینه شبکه در سطوح مبتدی، متوسط و پیشرفته و 6 بخش اصلی تقسیم می شوند . شش دسته بندی اصلی مدارک شبکه ماکروسافت شامل مدارک CLOUD PLATFORM & INFRASTRUCTURE (زیرساخت های ابری)، مدارک MOBILITY (عناوین مربوط به دسکتاپ)، مدارک DATA MANAGEMENT & ANALYTICS (نرم افزارهای تجاری)، مدارک PRODUCTIVITY (راه حل های سازمانی مایکروسافت)، مدارک APP BUILDER (مربوط به برنامه نویسان و توسعه دهندگان) و مدارک Business Applications (پلتفرم Microsoft Dynamics 365) است.

سطوح مختلف مدارک مایکروسافت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

همانطور که گفتیم مدارک ماکروسافت در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته ارائه می شوند. در ادامه به بررسی سطوح مختلف این مدارک می پردازیم.

مدرک سطح مبتدی ماکروسافت

مبتدی ترین مدرک شبکه ماکروسافت مدرک MTA یا همان Microsoft Technical Associate است. با دریافت این مدرک شما دانش اولیه ی لازم برای کار با سرویس های مایکروسافت را پیدا می کنید. این دوره هم سطح دوره Network+ است اما دوره نتورک پلاس طرفداران بیشتری در ایران دارد و کمتر کسی به سراغ دوره های MTA می رود و بیشتر آموزشگاه ها هم دوره نتورک پلاس را برگزار می کنند. گذراندن دوره MTA اجباری نیست و برای گذراندن دوره های دیگر نیازی به داشتن این مدرک نیست. مدرک MTA در شاخه های Mobility, Cloud , Productivity, Data و App Builder اعطا می شود.

مدرک سطح متوسط ماکروسافت

مدرک MCSA ماکروسافت سطح بالاتر از مدرک MTA است و در سطح متوسط دسته بندی می شود. این مدرک پیش نیاز مدارک MCSE و MCSD مایکروسافت است و برای گرفتن آن باید در دو آزمون یا بیشتر (بسته به نوع مدرک) نمره قبولی را کسب کنید. در ایران این آزمون فقط در شاخه Cloud و Data برگزار می شود. کسی که این مدرک را بتواند بگیرد نشان دهنده این است که در سطح خوبی از توانایی های اصلی قرار دارد.

مدرک سطح پشرفته ماکروسافت

بعد از مدرک MCSA مدرک MCSE مایکروسافت قرار دارد که بالاترین سطح مدارک ماکروسافت است و داشتن این مدرک نشانه ی توانایی فنی و تسلط بر کار با سرویس های مایکروسافت است. مدرک MCSE در ایران یکی از مدارک پرتقاضا در زمینه شبکه است و معمولا افراد بعد از گذراندن دوره نتورک پلاس این دوره را می گذرانند. مدرک MCSD هم معادل مدرک MCSE است و تفاوتشان در این است که مدرک MCSD تنها برای شاخه ی APP BUILDER ارائه می شود.



ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...