همیشه داشتن موهای صاف و لخت یکی از دغدغه های خانم ها بوده است و بیشتر آن ها دوست دارند موهای صاف داشته باشند. صاف کردن موها با روش های مختلفی از جمله استفاده از مواد شیمیایی و یا بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام می شود. این صافی می تواند موقت، نیمه دائمی و دائمی باشد. در این مطلب می خواهیم انواع روش های صاف کردن مو را به همراه مزایا و معایب هر روش بررسی کنیم. پس اگر می خواهید موهایتان را صاف کنید و سلامت موهایتان برایتان مهم است حتما این مطلب را بخوانید.
روش صافی موقت مو
صافی موقت مو معمولا ماندگاری زیادی ندارد و ماندگاری آن تا زمانی است که آب به مو ها نخورد. صافی موقت با استفاده از روش های سنتی مثل استفاده از سشوار و اتومو انجام می شود. صافی موقت مو معمولا با قرار گرفتن در محیط مرطوبت (هوای شرجی)، باران، تعرق و شستشو از بین می رود. این روش های صافی در دوره براشینگ مو به طور کامل و تخصصی آموزش داده می شود.
روش صافی نیمه دائمی مو با استفاده از کراتینه
کراتینه کردن مو یکی از روش های نیمه دائمی صافی مو ها حساب می شود. در روش صافی با استفاده از کراتینه موها از طریق محلول فرمالدهید، کراتین، اتومو و سشوار صاف می شوند. مواد مورد استفاده در کراتین مو باعث زیبایی بخشیدن به مو، درخشش و ابریشمی شدن مو ها می شود.
ماندگاری صافی کراتین بین 6 ماه تا یک سال است و البته در صورتی که نگهداری ها و مراقبت های لازم بعد از کراتینه را انجام دهید به یک سال می رسد. نتیجه کراتین مو بستگی به عوامل مختلفی از جمله نوع مواد استفاده شده، مهارت آرایشگر و ... دارد. مواد کراتین مو با دو هدف صافی و احیای مو تولید می شوند. هر کدام از آن ها یک درصد صافی و یک درصد احیا دارند و در هنگام انجام کراتینه باید به آن توجه کنید. اگر هدفتان بیشتر صاف کردن است باید از موادی که درصد صافی بیشتر می دهند استفاده کنید. این روش با اینکه یکی از روش های خوب برای صاف کردن مو به حساب می آید، یک سری عوارض و معایب هم دارد که البته برای همه این عوارض به وجود نمی آید. ریزش مو، حساسیت پوست سر از عوارضی است که بعد از کراتینه ممکن است به وجود بیاید و آلرژی و حساسیت به مواد کراتینه هم یکی از عوارضی است که ممکن است که ممکن است در همان هنگام کراتینه کردن بعضی افراد با آن مواجه شوند.
روش صافی دائمی مو با استفاده از مواد شیمیایی
صاف کردن مو با استفاده از صاف کننده های شیمیایی کلاسیک یک روش دائمی محسوب می شود و به علت قوی بودن این مواد شیمیایی بیشتر برای مو های با فر زیاد استفاده می شود. چون تنها راه صاف کردن مو های فر شدید استفاده از مواد شیمیایی است. وجود آمونیوم تیوگلیکولات و سدیم هیدروکسید در مواد شیمیایی صاف کننده مو باعث شکسته شدن پیوند های مو می شود. این روش ماندگاری دائمی دارد و تا زمانی که موهایتان روی سرتان است می ماند. این روش به روش ژاپني صاف كردن مو هم معروف است.
صاف کردن مو با ماسک
یکی دیگر از روش های صافی مو، صاف کردن مو با استفاده از انواع ماسک است که این ماسک ها می توانند طبیعی (خانگی) و یا آماده (بازاری) باشند. این روش صاف کردن مو برای افرادی که نمی خواهند از مواد شیمیایی و اتومو استفاده کنند مناسب است. ماسک مو آسیبی به مو ها نمی رساند و نتیجه مطلوبی می تواند بر روی موهایتان داشته باشد. یکی از مزایای صافی مو با ماسک این است که مو تضعیف نمی شود. روش هایی صافی مو در خانه که می توانید استفاده کنید شامل صاف کردن مو با جو و آلوئه ورا ، صاف کردن مو با روغن یاسمن و روغن زیتون، صاف کردن مو با سرکه سیب و آب، صاف کردن مو با آرد برنج و تخم مرغ، صاف کردن مو با عسل و شیر، صاف کردن مو با شیر و تخم مرغ و ... است. بعد از استفاده از این ماسک ها سعی کنید مو های خود را با آب سرد یا ولرم بشویید چون آب داغ باعث وز شدن مو می شود. استفاده از ماسک مو باعث رفع وزی و خشکی مو می شود و در نتیجه صافی موهایتان را به دنبال خواهد داشت. البته نتیجه این روش های خانگی قطعا مثل روش های شیمیایی و کراتینه نیست اما در عوض به موهایتان آسیبی نمی رساند.
صافی مو با دستگاه نانو
یکی ازجدیدترین روش های صاف کردن مو، صافی مو با دستگاه نانو است که به روش یونش حرارتی هم معروف است. این روش جزو روش های نیمه دائمی صافی مو دسته بندی می شود و در حدود یک سال ماندگاری دارد. این روش یونش حرارتی برای صاف کردن موهای حالت دار و نرم مناسب است یعنی برای افرادی که موهای ضخيم، خشن و فر ریز آفریقایی دارند مناسب نیست و نتیجه نمی دهد. هزينه روش يونش حرارتی به دلیل گران بودن دستگاه و مواد مصرفی نسبتا بالاست. مدت زمان انجام صافی مو با دستگاه نانو کمی طولانی بوده و تقریبا بین 3 تا 6 ساعت طول می کشد. پس باید تحمل آن را داشته باشید. اگر صافی مو با دستگاه نانو با استفاده از مواد اورجینال انجام نشود و فرد مهارت کافی را در انجام این کار نداشته باشد، باعث سوختن مو می شود و باید شخص موهایش را کوتاه کند.
صافی مو با پروتئین تراپی
پروتئین تراپی روشی مشابه با کراتین مو با هدف صافی مو است و یک روش نیمه دائمی محصوب می شود و ماندگاری آن در حدود 6 ماه است. اگر هدف از پروتئین تراپی صاف کردن موهای مجعد است باید از پروتئین برزیلی استفاده شود که شامل “کراتین” یا “کلاژن” یا هر دوی آنها می باشد. در روش کراتین بیشتر صافی مو مدنظر است اما پروتئین تراپی علاوه بر صافی مو باعث جوان سازی و شادابی مو می شود. در صورتی که پروتئین تراپی انجام دهید باید یک سری مراقبت های بعد از آن را هم انجام دهید. مراقبت های بعد از پروتئین تراپی شامل نبستن موها، قرار نگرفتن زیاد در معرض آب و رطوبت و استفاده نکردن از مواد شیمیایی برای مو تا 3 هفته می باشد.
صاف کردن مو با نوشابه
شاید از نظرتان خنده دار باشد که موهایتان را با نوشابه بتوانید صاف کنید اما باید بدانید که نوشابه به خاطر داشتن خاصیت اسیدی و مقدار زیاد قند فروکتوز می تواند باعث درخشندگی، صاف و حجیم شدن مو ها شود. اگر موهایتان قد متوسطی دارد و خیلی بلند نیست به 1 لیتر نوشابه برای صاف کردن مو نیاز دارید. برای این کار باید اول موهای خود را با آب خیس کنید. بعد نوشابه را در یک ظرف بزرگ بریزید و ۱ قاشق غذاخوری نرم کننده مناسب مو های خود را با آن قاطی کنید. موهایتان را داخل ظرف ببرید و با کمک یک فنجان محلول را بر روی موهایتان بریزید و 5 دقیقه صبر کنید. بعد از آن موهایتان را با آب گرم شستشو دهید. در آخر بهتر است موهایتان را با شامپوی نرم کننده مناسب شستشو دهید. در استفاده از این روش زیاده روی نکنید تا باعث آسیب رسیدن به موهایتان نشود.
-
ماندگاری روش های نیمه دائمی صاف کردن مو چقدر است؟
ماندگاری روش های نیمه دائمی صافی مو معمولا بین 6 ماه تا یک سال است.
-
صافی مو از طریق کراتینه جزو کدام روش هاست؟
صاف کردن مو با کراتینه از روش های نیمه دائمی صافی مو محسوب می شود.