شغل طلاسازی یکی از مشاغل پولساز است که با گذراندن دوره های طلاسازی و داشتن سرمایه لازم برای طلا سازی می توانید یک کارگاه کوچک برای خود راه اندازی و کسب درآمد کنید. شغل طلا سازی برای خانم ها و آقایان مناسب است و آینده شغلی خوبی دارد. در این مطلب از آموزشگاهان می خواهیم در مورد اینکه "درآمد شغل طلا و جواهرسازی چقدر است؟" و "چگونه وارد این رشته شویم؟" صحبت کنیم.
چنانچه قصد ورود به این شغل را دارید، می توانید بهترین آموزشگاه های طلاسازی را در صفحه آموزشگاه طلاسازی در تهران مشاهده کنید.
شغل طلا و جواهر سازی یکی از مشاغل پردرآمد در دنیا است و در صورتی که خلاق باشید و روحیه ی هنری خوبی داشته باشید می توانید در این رشته موفق شوید و به درآمد خوبی برسید. برای مثال درآمد ماهانه شغل طلا سازی در کشور ترکیه 5000 دلار است. البته این حقوق برای یک طراح طلا و جواهر است و هر چقدر مهارت و خلاقیت فرد برای طراحی منحصر به فرد طلا بیشتر باشد درآمد آن نیز بیشتر است.
درآمد نیروی کار طلا سازی یا همان کارگر طلاسازی در ترکیه ماهانه بین 2 هزار دلار تا 4 هزار دلار است و با توجه به میزان ساعت کاری و مهارت فرد متغیر است.
درآمد طلاسازی در ایران چقدر است؟
میزان درآمد در هر شغلی بستگی به عوامل مختلفی دارد و در همین شغل طلاسازی یک طلاساز می تواند 100 میلیون درآمد در ماه داشته باشد و یک طلا ساز 5 میلیون! میزان مهارت و تجربه، خلاقیت، سابقه فعالیت، مشتری مداری، منطقه جغرافیایی، تبلیغات، بازار یابی و ... از جمله مواردی هستند که بر روی درآمد طلاسازی در ایران تاثیر می گذارند. قطعا درآمد یک طلاساز در جنوب تهران و درآمد یک طلاساز در شمال تهران با هم برابر نیست و قطعا سرمایه اولیه و هزینه های آن ها هم با هم برابر نیست. در ادامه این مطلب با فعالیت های یک طلاساز، نحوه ورود به این شغل و سرمایه لازم برای راه اندازی کارگاه آشنا می شوید.
کاری که یک طلاساز انجام می دهد می تواند شامل طراحی و ساخت طلا و یا تعمیرات طلا باشد و این به مهارت و سلیقه خودتان بستگی دارد که در کدام حوزه فعالیت کنید.
یکی از مزایای شغل طلاسازی این است که این شغل فصلی نیست و همیشه بازار کار خود را دارد و میزان درآمد ماهانه شما به خلاقیت، مهارت، منطقه جغرافیایی و سابقه فعالیتتان بستگی دارد.
اگر علاقه مند به طراحی در حوزه طلاسازی هستید باید ذهنی خلاق برای خلف ایده ها و طرح های جدید داشته باشید و مهارت کار با کامپیوتر و طراحی با نرم افزار های طلاسازی مانند ماتریکس (Matrix)، راینو (Rhino Gold) و زیبراش (Zbrush) را داشته باشید.
شغل طلاسازی را از کجا شروع کنیم؟
برای ورود به هر شغلی اول باید مهارت ها و مدارک لازم را کسب کنید و بعد از آن یک مدت به عنوان کارآموز فعالیت کنید تا تجربه ی لازم برای آن شغل را بدست آورید. برای ورود به شغل و حرفه طلا و جواهر سازی ابتدا باید در یک آموزشگاه طلاسازی معتبر ثبت نام کنید و دوره آموزشی طلاسازی را بگذرانید. بعد از اتمام دوره و گرفتن مدرک می توانید مدتی به عنوان کارآموز فعالیت کنید. در بعضی از آموزشگاه ها هنرآموزان می توانند بعد از اتمام دوره آموزشی در همانجا مشغول به گذراندن دوره کارآموزی شوند و کسب تجربه کنند.
اگر هم امکان گذراندن دوره کارآموزی در آموزشگاه وجود نداشت می توانید در کارگاه های تعمیرات طلا و جواهر این کار را انجام دهید. ساخت پلاک طلا، حکاکی روی طلا، تعمیرات و آبکاری طلا، ساخت نیمست با دستگاه لیزر و ... از جمله فعالیت هایی است که یک طلاساز انجام می دهد. البته فعالیت های شغل طلاسازی فقط این موارد نیست و موارد زیادی از جمله مخراجکاری، تراش زنی، گوهر تراشی و ... را نیز شامل می شود.
خرید و فروش طلا در بین فعالین این صنف (طلا فروش، طلا ساز و بنک دار) به صورت طلای آب شده انجام می شود. طلای آب شده دارای عیار مشخص است که در طی چند مرحله آزمایش مشخص می شود.
معایب شغل طلاسازی
هر شغلی در کنار مزایا و درآمدی که دارد، معایبی هم دارد. یکی از معایب شغل طلاسازی این است که یک سره با مواد شیمیایی سر و کار دارید و ممکن است در طولانی مدت به دستگاه تنفسی تان آسیب برسد.
یکی دیگر از مشکلاتی که طلاساز ها با آن سر و کله می زنند افزای دائمی قیمت طلا است و چون طلا ماده اولیه کار آن ها محسوب می شود مقداری کارشان را سخت می کند.
سرمایه لازم برای ورود به شغل طلاسازی چقدر است؟
سرمایه لازم برای تأسیس و راه اندازی کارگاه طلاسازی بستگی به هدف شما از راه اندازی کارگاه طلاسازی دارد. اگر هدفتان تولید قطعات طلا باشد به دلیل خرید طلای آب شده سرمایه زیادی لازم دارید اما اگر هدفتان فقط تعمیرات طلا باشد، به اندازه اجاره یک کارگاه کوچک، خرید ابزار طلا سازی و مواد اولیه مورد نیاز سرمایه لازم دارید.
ابزار هایی که برای راه اندازی یک کارگاه طلاسازی لازم است شامل وسایلی مانند میز کار، دستگاه نورد طلا سازی، کوره طلاسازی، ترازوی طلاسازی، دستگاه اولتراسونیک، دستگاه ریخته گری، بوته طلاسازی، دستگاه آبکاری طلا، قیچی طلاسازی، دم باریک، قالب خوشه و ... می شود که به خاطر نوسان قیمت نمی توان قیمت مشخصی را برای آن اعلام کرد اما با یک جستجوی ساده می توانید قیمت هر کدام از آن ها را مشاهده کنید.
به جز هزینه های راه اندازی کارگاه طلاسازی باید یک هزینه هم برای گذراندن در دوره های آموزشی طلاسازی در نظر بگیرید. برای افزایش درآمد شغل طلا سازی می توانید هزینه ای را هم به عنوان تبلیغات در فضای مجازی در نظر بگیرید.
معمولا بییشتر طلاساز ها در ابتدا فعالیت خود را از تعمیرات طلا شروع می کنند و بعد از کسب تجربه، مهارت و آشنایی لازم با بازار طلا کسب و کار خود را گسترش می دهند.
-
درآمد ماهانه یک طلاساز در ایران چقدر است؟
مقدار درآمد افراد مختلف بسیار متفاوت است اما طلاسازی که یک سال فعالیت کرده باشد تقریبا ماهانه 10 میلیون تومان درآمد دارد.
-
برای ورود به طلاسازی از چه کاری می توانیم شروع کنیم؟
در ابتدا می توانید از تعمیرات طلا شروع کنید و بعد از کسب مهارت و تجربه کار خود را گسترش دهید.