اگر شما هم قصد شرکت در آزمون آیلتس را داشته باشید می دانید که آزمون آیلتس از قسمت های مختلفی تشکیل شده و هر بخش زمان اختصاصی خودش را دارد. احتمالا برایتان سوال پیش بیاید که زمان ریدینگ آیلتس چقدر است؟ قسمت ریدینگ نیز در آزمون آیلتس زمان بندی مربوط به خودش را دارد. در این مطلب از آموزشگاهان می خواهیم روش هایی را برای مدیریت زمان ریدینگ در آزمون آیلتس آموزش دهیم تا بتوانید این بخش از آزمون را با موفقیت و به راحتی پشت سر بگذارید. اگر ساکن کرج هستید و قصد شرکت کردن در کلاس های آمادگی برای آزمون آیلتس را دارید، لیست بهترین آموزشگاه های برگزار کننده کلاس های آیلتس در کرج را می توانید در صفحه کلاس آیلتس در کرج مشاهده نمایید.
زمان بخش ریدینگ آیلتس 60 دقیقه است. آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال تفاوتی در زمان ندارند، اما در نوع متن ها فرق دارند قسمت ریدینگ در آیلتس آکادمیک شامل 3 متن طولانی از کتاب ها، مجلات یا روزنامه های علمی است. در آیلتس جنرال شامل متن های کوتاه تر و عمومی تر مثل تبلیغات، راهنماها و مجلات است.
در این 60 دقیقه باید 40 سوال را جواب بدهید و زمان اضافه ای برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه وجود ندارد. پس باید مدیریت زمان خوبی داشته باشید.
مدیریت زمان در ریدینگ آیلتس
یکی از موارد مهم برای موفقیت در قسمت ریدینگ آزمون آیلتس مدیریت زمان است. دلیل مهم بودن مدیریت زمان در ریدینگ آیلتس این است که چون 60 دقیقه برای 3 متن و 40 سوال زمان زیادی نیست! این چند نکته برای مدیریت زمان در ریدینگ آیلتس می تواند به موفقیت در آزمون کمک کند.
تکنیک تقسیم زمان
- 15 دقیقه برای متن اول (آسون تره)
- 20 دقیقه برای متن دوم (کمی سخت تره)
- 25 دقیقه برای متن سوم (سخت ترینه)
نکته: اگر متنی آسان تر از حد انتظار بود، وقت اضافه را برای متن بعدی ذخیره کنید.
خواندن سوالات قبل از خواندن متن
به جای اینکه کل متن را کلمه به کلمه بخوانید، اول سوالات را مرور کنید تا بدانید دنبال چه اطلاعاتی باید بگردید.
تکنیک Skimming و Scanning
Skimming: مرور سریع برای فهمیدن موضوع کلی متن (1 دقیقه)
Scanning: پیدا کردن سریع کلمات کلیدی در متن که مربوط به سوالات هستن
انتقال جواب ها هنگام حل سوالات
در آیلتس زمان اضافی برای انتقال جواب ها به پاسخ نامه وجود ندارد، پس همزمان که به سوالات جواب می دهید همان لحظه جواب را وارد پاسخ نامه کنید.
عدم اختصاص زمان زیاد به یک سوال
اگر بیش از 1 دقیقه روی یه سوال گیر کردید، علامت بزنید و به سراغ سوال بعدی بروید و اگر در پایان آزمون وقت اضافه آوردید برگردید و به آن سوال پاسخ دهید.
تمرین با آزمون های زمان بندی شده
چند بار با شرایط واقعی و تایمر 60 دقیقه ای تمرین کنید تا مدیریت زمانتان بهتر شود. برای بسیاری از داوطلبان آیلتس، ریدینگ یکی از سخت ترین بخش های آیلتس محسوب می شود.
چرا ریدینگ آیلتس سخت به نظر می رسد؟
- متن های طولانی و پیچیده (مخصوصاً در آیلتس آکادمیک)
- کمبود زمان (40 سوال در 60 دقیقه!)
- انواع سوالات متنوع (True/False/Not Given، جای خالی، Matching و...)
- نیاز به دقت بالا (ممکنه جواب خیلی نزدیک به گزینه های دیگه باشه)
مقایسه ریدینگ آیلتس با سایر بخش ها
مقایسه ریدینگ آیلتس با لیسنینگ → لیسنینگ هم 40 سوال دارد ولی فایل صوتی یک بار پخش می شود، در حالی که در ریدینگ می توانید برگردید و دوباره متن را ببینید.
مقایسه ریدینگ آیلتس با رایتینگ → رایتینگ زمان زیادی می برد، ولی اگر قالب های نوشتاری را یاد بگیرید، راحت تر می توانید جواب بدید.
مقایسه ریدینگ آیلتس با اسپیکینگ → اسپیکینگ برای خیلی ها استرس زاست، ولی اگر روان حرف بزنید، نمره خوبی می گیرید.
در کل، اگر مهارت های اسکیمینگ و اسکنینگ تان قوی باشد و خوب تمرین کنید، می توانید سوالات ریدینگ را راحت تر پاسخ دهید.